• 9 & 10 oktober 2020

  • Zeelandhallen Goes

Een succesvol beursbezoek

22 januari 2020

Je hebt besloten dat je je kansen gaat beproeven op een banenbeurs. Het kan immers nooit kwaad om op de hoogte te blijven van jouw mogelijkheden op werkgebied en kennis te maken met verschillende bedrijven. Maar hoe zorg je nou dat je er goed voorbereid op uit gaat?

Doe wat research

Op de website van betreffende beurs kun je vaak alvast bekijken welke bedrijven er allemaal aanwezig zijn. Stel jezelf eens de vraag welke bedrijven je al kent, en welke misschien nog niet. Ook kun je hierop aansluitend de openstaande vacatures opzoeken bij de bedrijven. En laat je niet om de tuin leiden: een bedrijf dat actief is in de technische branche heeft lang niet altijd alleen maar technische functies!

Update je CV

Als je op een banenbeurs bent gaat het erom om contact te leggen met recruiters en bedrijven. Je wilt er dan natuurlijk wel goed opstaan. Zorg er daarom voor dat je CV er netjes uitziet en (heel belangrijk!) up-to-date is. Vind je het lastig om je CV een professionele look te geven? Bekijk dan op internet eens een paar voorbeelden, en doe zo wat leuke ideeën op. Als je er zelf echt niet uitkomt, kun je ook nog de standaard sjablonen van je tekstverwerkingsprogramma raadplegen. Is je CV helemaal bijgewerkt? Neem dan natuurlijk ook een aantal exemplaren mee om achter te laten bij je gesprekspartners.

Vragen, vragen, vragen

Tijdens je beursbezoek wil je er natuurlijk achter komen met welke bedrijven je mogelijk een match hebt. Bedenk daarom van tevoren alvast wat vragen die je inzicht kunnen geven in het bedrijf en de werkomgeving. Zo heb je inhoudelijk iets te vragen aan de recruiter, en merken zij ook direct dat jij je hebt voorbereid.

Presentatie

Los van jouw diploma’s, werk- en levenservaring is een eerste indruk erg belangrijk als je mensen, of in dit geval potentiële werkgevers, ontmoet. Denk daarom zeker ook na over je uiterlijke presentatie! Zorg dat je haar netjes zit, je fris ruikt én dat het overhemd dat je aandoet netjes gestreken is.